Ås Vinklubb

Julemøtet 2015 – Portvin

Onsdag 25. november skal vi smake på julens desserter og kaker og drikke portvin som ikke mange av oss har smakt maken til tidligere. Det blir ikke julemøte med middag som det ofte har vært tidligere, men kos rundt eksepsjonelt god kvaliets portvin.

hovedillu

Vi skal smake oss gjennom de forskjellige stilartene og vi skal smake de dyre kvalitetsportvinene som de fleste av oss ikke har smakt før. Vi håper å få tak i noe riktig god gammel vintage port (årgangsportvin). Og finner vi det ikke på polet får jeg gå i min egen kjeller J

Til dette serverer vi noen av julens desserter og kaker samt oster som er gode til portvin. Alt dette i tillegg til saltede mandler, valnøtter, dadler, mørk belgisk sjokolade og alt som er godt til kvalitetsportvin. det er vel bare sigaren og ørelappstolen foran peisen vi utelater. Judith Meadow og Bjørn Hermansen vil guide dere gjennom de enkelte stilarter. Judit vil også vise egne bilder fra besøk på noen av portvinsgårdene og –husene.

Ta med penger til lotteriet for hvis jeg får det til blir det loddet ut en flaske Taylor Vintage 2011 til kr 670,-. En av de flotteste vintage portvinene som noensinne er laget. Den får i snitt 96-98 poeng av alle de mest kjente vinanmelderen i verden. (Jancis Robinson gir den 19,5 av 20. Og hun er ikke kjent for å la det gå inflasjon i  bedømmelsene)

Portvinens historie og bakgrunn finner dere i Vinbonden. På møtet snakker vi om de enkelte vinene og drikker, smaker og hygger oss.

Seniorsenteret  25. November kl 19:00

Alt dette skal vi prøve å få til for kr 350,- pr person.

Påmeldingsfrist  11. November. Ved å betale inn til kto: 0530.50.45588

Husk å skrive navn på innbetalingen og ta med glass. Også her er det lov å ta med en gjest.