Ås Vinklubb

Møte 3. Mai 2012

Sommerviner fra Laroche

Chablis er nordmenns sommerfavoritt. Norge er det nest eller tredje største marked for de fleste av de store vinhusene i Chablis. Vi har lagt vår elsk på dette området. Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner vi en av de mest anerkjente husene i området, Laroche. Vinhuset Laroche drives av samme familie i 5. generasjon siden 1850.
Vi er så heldige å ha fått deres representant i Skandinavia, Brice Camelin til å komme til oss torsdag 3. Mai kl 19:30 for å presentere husets hvite Chablis viner. Han vil snakke om hvorfor dette terroir er så bra for Chardonnay druen og hva Laroche gjør for å få mest mulig ut av sitt terroir og sine druer. Laroche dreier mer og mer mot økologisk produksjon. Ikke bare for at det gir bedre viner i dag, men kanskje mest for å bevare sitt terroir for fremtiden. Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
Vi skal i løpet av kvelden få smake 6 chablis-viner i verdensklasse fra Petit Chablis til den berømte Laroche Grand Cru les Clos.
Brice tar gjerne en diskusjon om terroir og dyrkingsmetoder. Laroche har de siste årene utvidet sin virksomhet med vinmarker i Languedoc, Casablanca i Chile og Stellenbosch i Sør-Afrika. Vi får også muligheten til en liten smak av noen av disse og hva som skiller de fra Chablis viner.
Vi håper på et aktivt og interessant møte som vil foregå på engelsk.